Kineski jezik u školama u Pomoravlju

Izvor: NaDlanu.com, 16.Mar.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski jezik u školama u Pomoravlju

JAGODINA, 16. marta 2012. (Beta) - Od ponedeljka će 281 učenik iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Resavice kod Despotovca i Gimnazije u Paraćinu početi da uči kineski jezik.

JAGODINA, 16. marta 2012. (Beta) - Od ponedeljka će 281 učenik iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Resavice kod Despotovca i Gimnazije u Paraćinu početi da uči kineski jezik.U ove dve škole, jedine u Pomoravskom okrugu, nastavu će >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << držati Kineskinja Džang Li Juan (26) koja je rodjena u okolini Pekinga.Ona je jedan od 14 nastavnika kineskog jezika koji će, u okviru pilot projekta "Učenje kineskog jezika u osnovnim i srednjim školama u Srbiji", predavati kineski kao fakultativni predmet u 31 školi.Kineski će učiti ukupno 2.387 učenika. Memorandum o saradnji je potpisan pre dva dana u Vladi Srbije izmedju Ministarstva prosvete i nauke i Ambasade Narodne Republike Kine. Projekat traje do 31. decembra.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.