Jagodinci na lutriji izvukli 210 junica

Izvor: Vesti-online.com, 15.Avg.2011, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodinci na lutriji izvukli 210 junica

Poljoprivrednim proizvođačima iz opštine Jagodina danas je podeljeno 210 steonih junica, koje je Grad Jagodina kupio u nemačkoj pokrajini Bavarskoj za 450.000 evra.

Pravo na besplatnu junicu imalo je 1.210 domaćinstava iz jagodinskih sela, a izvlačenju imena dobitnika prisustvovao je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Srbija nema budućnost ukoliko ne ulaže u poljoprivredu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i ne pomaže srpskim seljacima. Ako želimo u Evropsku uniju, moramo da znamo da je kod njih jedna od najvećih stavki upravo budžet za poljoprivredu. Žalosno je da Srbija sa ovakvim poljoprivrednim potencijalima uvozi razne poljoprivredne proizvode čak i iz manje razvijenih zemalja", kazao je Dačić.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković najavio je da će Grad svima koji danas nisu dobili junice, omogućiti da ih dobiju u naredne dve godine, jer planira da uveze još 420 grla.

Za kupovinu junica lokalna samouprava u Jagodini je donela odluku da se uzme kredit, ali je Marković rekao da će deo platiti Vlada Srbije iz programa za stimulaciju poljoprivredne proizvodnje. Vrednost jedne junice je veća od 2.000 evra.

Marković je naglasio da poljoprivrednici svuda u Srbiji treba da imaju "najveće privilegije" - kao u Jagodini. Prema njegovim rečima, poljoprivrednici u Jagodini ne plaćaju zakup tezgi na pijaci što u drugim gradovima košta i do 15.000 dinara mesečno, besplatno im osemenjavaju krave, svako selo ima dom kulture, sportske terene i ambulantu, a grad ih vodi na sajmove poljoprivrede u Evropi.

Imena dobitnika junica izvlačila je TV-voditeljka Suzana Mančić, a u zabavnom delu programa učestvovale su "Kursadžije" sa TV-Pinka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.