Izvor: S media, 24.Dec.2011, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina: Nestao pre 11 godina

Porodica Stojanović iz Jagodine već više od 11 godina živi u neizvesnosti i nespokojstvu. Danima i noćima majka Ranka i otac Zoran iščekuju bilo kakvu vest o svom sinu Aleksandru, koji je nestao bez traga i glasa u nedelju, 16. aprila 2000. godine.

Nestanak mladog Aleksandra je, ne samo za njegove najbliže, već i za policijske uprave i Nišu i Jagodini - misterija. Svi pokušaji da se pronađe bilo kakav opipljiviji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << trag do sada su bili bezuspešni. Jedino je izvesno da je Aleksandar Stojanović tog dana trebalo da dođe iz Niške Banje u rodnu Jagodinu, ali da nije stigao na svoje odredište.

Nestali mladić je, inače, pohađao četvrti razred Elektrotehničke škole u Nišu kod "Elektronske industrije", pa je morao da iznajmi i sobu u obližnjoj Niškoj Banji. Smeštaj je delio sa starijim rođenim bratom Ivanom, koji je studirao na Elektronskom fakultetu u Nišu. Do tada braći odvajanje od roditelja nije teško padalo, jer su gotovo svakog vikenda, od petka do ponedeljka ujutru boravili u svojoj kući u Jagodini.

Kuršumlija: Nađen i nestali dečak

Majka nestale devojčice: Krila se zbog izostanaka

Potraga za Antonijom se nastavlja danas!

" Aca je 13. aprila, sa svojim drugovima iz Jagodine otputovao autobusom u Niš na vojnu regrutaciju", priča Aleksandrov otac Zoran Stojanović. "Vratili su se iste večeri, a on je u petak po podne otišao u Niš, jer je u subotu imao nastavu u školi. Kasnije smo saznali da ga je gazdarica, koja živi u Nišu, tada poslednji put videla u iznajmljenoj kući."

Aleksandar se u subotu ko zna iz kog razloga nije pojavio u školi. Kasnijom proverom utvrđeno je da je Acu tog dana video jedan njegov drug. Prema tvrdnji ljudi iz Niške Banje, koji žive u komšiluku iznajmljene kuće, viđen je i u nedelju u ovom banjskom odmaralištu.

Po dogovoru, Aleksandar je te nedelje trebalo da se vrati kući jer su ga od ponedeljka očekivali časovi praktične nastave u Jagodini. Međutim, kada se ni do uveče nije pojavio na kućnom pragu, njegovi ukućani su počeli da brinu.

U početku nisu dizali paniku

Ipak, nisu hteli da dižu paniku, već se Aleksandrov brižni otac Zoran već narednog dana obreo u Niškoj Banji gde nije zatekao svog sina. U sobi iznajmljene kuće primetio je da nedostaju jedne Acine pantalone kao i ranac sa knjigama, što ga je navelo na zaključak da je njegov sin sigurno krenuo u Jagodinu.

"Pretpostavljamo da je Aca te nedelje uhvatio voz u 14.20, koji saobraća na relaciji Niš - Jagodina - Velika Plana", ističe otac nestalog mladića. "Do sada je putovao isključivo vozom, pa nije bilo razloga da i tada menja tu naviku. Na naše zaprepašćenje, do kuće nije stigao."

"Nažalost, njegov brat Ivan nekoliko nedelja nije bio u Nišu, tako da taj period od petka uveče do nedelje, kao i svi ovi dani prepuni naše strepnje i dalje ostaju tajna."

Stojanovići su se o svom sinu i njegovom ponašanju raspitivali i u školi u Nišu, ali svi njegovi drugovi su isticali da kod Aleksandra ništa sumnjivo nisu primetili. Sve je bilo uobičajeno sve do Acinog iznenadnog i još uvek misterioznog nestanka.

Zato, može samo da se nagađa da su putnici voza od Niša prema Velikoj Plani tog 16. aprila bili svedoci volšebnog nestanka jednog mladića, za kojim i dalje traje potraga.

"Preorali smo i nebo i zemlju, angažovali i privatne detektive, ali evo već toliko godina ne uspevamo da mu uđemo u trag", veli Aleksandrova majka Ranka.

(Novosti)
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.