JS: Pregovori u završnoj fazi

Izvor: B92, 09.Jun.2012, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JS: Pregovori u završnoj fazi

Jagodina -- Zamenik predsednika JS Petar Petrović izjavio je da su dogovori o formiranju Vlade Srbije u završnoj fazi i da očekuje da će vlada uskoro biti formirana.

"Što se tiče Jedinstvene Srbije, mi smo za to da se vlada formira sutra", rekao je Petrović, koji je i zamenik predsednika Skupštine grada Jagodine.

On je danas ispratio drugu grupu od 30-ak radnika koji su otišli na petonedeljnu obuku u Rumuniju u italijansku fabriku "Andrea konfecioni" koja svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogon za izradu cirada otvara u Jagodini.

Ranije je bilo najavljeno da će fabrika u Jagodini početi da radi 1. jula, ali će zbog kašnjenja uplata koje je trebalo da obezbedi država to odloženo.

"Nadamo se da će najkasnije do kraja jula fabrika početi s proizvodnjom. Možda malo koči to što u nekoj fazi nisu bila uplaćena sredstva Vlade Srbije", rekao je Petrović.

On je rekao da je prema informacijama jagodinskih vlasti država uplatila novac.

Petrović je rekao da će fabrika u Jagodini zaposliti više od 500 radnika.

Interesovanje ljudi je veliko i prijavilo se po dva i tri kandidata za jedno radno mesto.

Vrednost investicije je devet miliona evra, a država je obezbedila subvencije od 9.000 evra po radniku.

Memorandum o razumevanju Vlade Srbije, grada Jagodine i italijanske fabrike potpisan je krajem prošle godine. Fabrička hala od 8.000 kvadrata nalazi se u jagodinskoj industrijskoj zoni.

Zemljište na kojoj se gradi fabrika ima kompletnu infrastrukturu, a lokalna samouprava ga je ustupila investitoru besplatno.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JS: Dogovori oko vlade u završnoj fazi

Izvor: RTS, 09.Jun.2012

Dogovori oko buduće vlade u završnoj fazi i ona će uskoro biti formirana, rekao zamenik predsednika Jedinstvene Srbije Petar Petrović. ..Zamenik predsednika Jedinstvene Srbije i poslanik u Skupštini Srbije Petar Petrović rekao je da su dogovori oko buduće vlade "u završnoj fazi i da će ona uskoro...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.