Glas ne žice: Rešili smo da postanemo slavni

Izvor: Dzungla.org, 15.Feb.2012, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glas ne žice: Rešili smo da postanemo slavni

A kapela sastav „Glas ne žice“ pokazao je da za stvaranje dobrog muzičkog ugođaja nisu potrebni nikakvi instrumenti osim glasova osmoro mladih ljudi, što ih je dovelo do finala takmičarskog šou-programa „Ja imam talenat“.
Spremaju novi aranžman za finale 4. marta

Zajedno sa njima u bitku za nagradu od 100.000 evra uključila se i jagodinska plesna grupa „Drim tim“, a Bojana Radivojević, dirigent i osnivač benda „Glas ne žice“, u razgovoru za „Blic“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << kaže da su oduševljeni što je Srbija prepoznala i podržala muzički pravac koji je i dalje retkost u našoj zemlji.
- Osećaj je fantastičan, jer nismo očekivali da se nađemo u finalu. Verovali smo da ćemo dobro izvesti nastup, ali nismo bili sigurni da će ljudi glasati za nas s obzirom na to da a kapela pevanje nije tako popularno u Srbiji, i zbog toga želimo svima da im zahvalimo - kaže Bojana.
Na pitanje da li je teško osmisliti nastup koji će biti još bolji za finale i nadmašiti izvođenje hita „I’ll Be There“, odgovara: - Razmišljali smo o receptu koga treba da se držimo i shvatili smo da koju god pesmu da odaberemo, najbitnije i najteže će biti da prevaziđemo sami sebe kako bismo postigli ono što želimo. Svi verujemo u priču koju smo započeli i želimo da svi čuju za nas.
Sastav ovog benda koji muziku izvodi samo pomoću glasova čini još sedmoro živopisnih mladića i devojaka koji su stari između 21 i 31 godine. Pored Bojane koja je po profesiji dirigent, tu su i Tijana Murgaški i Aleksandar Janošević, koji su inženjeri zvuka, Siniša Mrkajić, diplomirani pravnik, Srđan Marković, kompozitor, još jedan budući dirigent Miloš Marković, Dina Sajeh, student psihologije, i bit-bokser Kristijan Šnur, a svi su se okupili oko ideje da rade nešto novo i drugačije.
- Svi se bavimo muzikom i volimo da pevamo, a ovo što mi radimo je veoma teško jer jedan čovek sam, svojim glasom drži jednu deonicu, sami sebi pravimo muzičku podlogu, odnosno imitiramo instrumente.
Ovaj način muziciranja je veoma popularan u svetu, a kod nas to rade hor „Viva voks“ i još nekoliko grupa, ali mi smo sve sami morali da učimo da radimo jer kod nas ne postoji školovanje za ovu vrstu pevanja - objašnjava Bojana.

(Izvor: Blic)
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.