Ekskluzivni akvapark u Niškoj Banji

Izvor: B92, 21.Dec.2010, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekskluzivni akvapark u Niškoj Banji

Niš -- Posle Jagodine i u Niška Banja će dobiti akva park, koji će raditi cele godine, 24 sata dnevno, a gosti će moći da se brčkaju i u bazenima na vrhu hotela.

Izgradnja akvaparka "Fantazija" sa rekreativnim centrom, počeće u martu sledeće godine, a trebalo bi da poboljša turističku ponuda Niša i zaposli više stotina ljudi.

Turističko-zabavni kompleks biće izgrađen na lokaciji Lozni kalem na površini od 14 hektara.

Investitor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je firma "Italnis" sa mešovitim italijansko-srpskim kapitalom po urbanističkom planu predviđa i otvaranje niz pratećih sadržaja, čiji je rok za izgradnju od tri do pet godina.

Dva moderna hotela imaće bazene na vrhovima zgrada i pet predsedničkih i nekoliko polupredsedničkih apartmana u kojima mogu da odsedaju svi koji su navikli na najprestižnije okruženje u hotelima. Oba hotela moći će da prime oko 300 gostiju.

I fudbalski teren

Deo "Fantazije" biće i fudbalski teren, gde će moći da treniraju vrhunske sportske ekipe. Planirana je i izgradnja tribina za gledaoce kao i i posebna loža za menadžere i novinare.

"Namera je da se igrade dva akvaparka, letnji i zimski. Zimski akvapark biće otvoren 24 sata tokom cele godine. Jezero će biti izgrađeno u romantičnom ambijentu sa mostićima, a oko njega će teći takozvana lenja reka iz akvaparka", kaže arhitekta Ljubiša Mitić iz projektanske kuće "Art Pen", autor idejnog rešenja kompleksa.

U planu je i gradnja nekoliko manjih bioskopa sa modernim ozvučenjem i mogućnošću prikazivanja filmova u trodimenzionalnoj tehnici.

Bojan Stanisavljević, vlasnik "Naisus kompani", srpskog partnera u mešovitoj firmi, najavio je da će izgradnja akvaparka startovati u martu naredne godine. Prve posetioce moći će da primi na leto 2012. godine, do kada će biti završena i gradnja jednog od dva hotela.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.