Bivši đak donirao računare školi u Jagodini

Izvor: RTS, 21.Sep.2017, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši đak donirao računare školi u Jagodini

Dragan Milošević, ugledni advokat iz Čikaga kupio je 20 računara za učenike Osnovne škole "Milan Mijalković" u Jagodini koju je nekada i sam pohađao. Računari su stigli u pravom trenutku, jer je od ove školske godine nastava informatike obavezan predmet.
Učionica mala, ali đacima to ne smeta. Dvadeset novih računara rade mnogo bolje od starih, a informatika je većini omiljen predmet.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Radimo, programiramo, igramo se neki put i tako."
"Tražimo neke programe, rešavamo neke jednačine."
"Ove računare je poklonio bivši đak ove škole i jako smo mu zahvalni jer su mnogo bolji od ovih prošlih."
Dragan Milošević, nekadašnji đak škole, 1989. godine otišao je sa porodicom u Ameriku. Ovog leta na kratkom proputovanju kroz Srbiju, obišao je školu i poželeo da nešto daruje sadašnjim učenicima.
"Gospodin je bio na kratko kod nas, i izrazio je želju da pokloni nešto školi, pitao je šta je nama potrebno. Ja sam izrazila želju za kompjuterima ne nadajući se naravno ovolikom broju. Gospodin ima četvoro dece. Posebno zadovoljstvo mi je bilo što se supruga njegova bavi poslom našim, predaje španski i nemački jezik u jednoj čikaškoj školi. Što se tiče opremljenosti škole oni su na zavidnom nivou, ali što se tiče nastave, kvaliteti su na našoj strani", kaže Vesna Milosavljević, direktorka škole.
Računari su, kažu u školi, stigli u pravi čas ,jer je od ove godine nastava informatike obavezna, a deset starih komjutera nije dovoljno da se nastava lako organizuje.
"Mi smo baš razmišljali ove godine kako ćemo da nastavu uopšte ostvarimo u svim razredima. Imamo i više odeljenja i nastava tehničkog i informatičkog se odvija u kabinetu i ovo je pravi pogodak za ovu godinu, kaže Dušica Dojčinović, nastavnica informatike.
Dragan Milošević kao darodavac, nije želeo medijsku pažnju. Čak je i kolektiv škole jedva stigao da mu na poklonu zahvali pre njegovog povratka u Čikago. Ipak za đake škole koji će koristiti nove računare on je primer uspešnog čoveka koji nije zaboravio prve korake u svom školovanju.
rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221


Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.