Vučić: Srbija bi do 2020. mogla biti lider regiona u ekonomiji!

Izvor: Press, 28.Okt.2013, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija bi do 2020. mogla biti lider regiona u ekonomiji!

On je tokom posete Abu Dabiju, a odgovarajući na pitanje B92 o kompaniji Er Srbija, rekao da je ona već praktično udvostručila prihode JAT-a, čemu su značajno doprineli i mladi ljudi iz Srbije koji se obučavaju u Etihadu.

"To izgleda neverovatno, mi nemamo te uslove. A 78 mladih momaka i devojaka ovde imamo koji uče, koji nešto znaju i koji će to znanje da prenesu. To je za nas velika stvar i mnogo toga mora da se popravi. Važno je za Srbiju što će njeni kadrovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << završavati obuku u kompanijama kao što je Etihad", rekao je Vučić.

Vicepremijer je najavio da bi uskoro u okolini Beograda trebalo da bude izgrađena fabrika avio-komponenata za Boing i Erbas, koja bi zaposlila oko 600 ljudi.

"Mislim da smo našli mesto u Zemunu zato što je njima važno da bude blizu aerodroma, inače bismo dali da se fabrika gradi u nekom manje razvijenom delu Srbije. Pregovori su u toku i oni neće biti laki jer oni takođe prave biznis", kazao je Vučić.
Pogledaj vesti o: JAT

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.