Skandal u Solunu: Pilot „Jata bez dozvole za letenje!

Izvor: Press, 21.Jul.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal u Solunu: Pilot „Jata" bez dozvole za letenje!

„Jatov" avion „ATR 72" na liniji Solun - Beograd juče nije poleteo sa Aerodroma „Makedonija" u Solunu zbog toga što je pilotu istekla međunarodna letačka dozvola, potvrđeno je Pressu u „Jat ervejzu". Po rečima Maje Borović, portparolke „Jata", avion sa nekoliko desetina putnika, uglavnom srpskih turista koji su se vraćali sa letovanja u Grčkoj, trebalo je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sleti na Aerodorom „Nikola Tesla" još u 14.50 časova, a do zaključenja ovog broja, do kasnih večernjih sati, letilica nije dobila dozvolu za poletanje.- Avion nije mogao da poleti iz Soluna jer naš pilot nije imao važeću dozvolu. Let je pomeren za nekoliko sati, dok ne pronađemo rešenje za ovaj problem. Iz Beograda je za Solun pošao naš drugi pilot. Očekujem da će putnici stići u Beograd pre ponoći - rekla nam je Maja Borović.
U Sindikatu pilota Srbije juče su bili šokirani informacijom iz Soluna.
- Ja sam zaprepašćen, prosto ne mogu da verujem da se tako nešto dogodilo. Takav slučaj ne pamtim u karijeri. Dozvole se obnavljaju na godinu dana , neverovatno je da kolega to nije uradio na vreme - rekao nam je Milan Jovanović, predsednik Sindikata pilota.   
Pogledaj vesti o: JAT

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.