Prvi pilot Amerike uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju

Izvor: S media, 06.Dec.2011, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi pilot Amerike uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju

Predsednik Federalne Avijatičarske administracije (FAA) Rendi Babit ne obavlja više tu dužnost jer je tokom vikenda uhapšen u Ferfaksu zbog vožnje u pijanom stanju.

"Razgovaramo sa pravnicima o administratorom (Babit) zaposlenju" navodi se u saopštenju kabineta Babitovog šefa, ministra transporta Reja Lahuda, prenela je agencija AP.

Pilot Premović ima važeću letačku dozvolu

Bez dozvole pilotirao Jatovim „boingom“

Opušteni piloti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u JAT-ovom avionu (VIDEO)

Prvi pilot amerike zaboravio je da obavesti nadređene o svom hapšenju, čime je posebno naneo štetu Lahudu koji je tokom prošlog meseca započeo kampanju protiv vožnje i konzumiranja alkohola.

Na mesto šefa FAA Babit je došao nakon uspešne pilotske karijere koja je trajala preko 25 godina a bio je i predsednik Pilotske asocijacije. Na sadašnju funkciju ga je postavila Obamina administracija.

Tokom prve polovine petogodišnjeg mandata inicirao je niz mera koje su imale za cilj da povećaju bezbednost u regionalnom aviosaobraćaju. Na funkciji ga menja zamenik Majkl Huerta.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: JAT

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVI ČOVEK AMERIČKE AVIJACIJE VOZIO PIJAN

Izvor: Kurir, 06.Dec.2011

VAŠINGTON - Predsednik Federalne avijatičarske administracije (FAA) Rendi Babit (Randz Babbitt) ne obavlja više tu dužnost jer je tokom vikenda uhapšen u Ferfaksu jer je vozio pijan..."Razgovaramo da Babit pređe da radi u administraciji", navodi se u saopštenju kabineta Babitovog šefa, ministra...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.