Srpski turisti stigli u Beograd

Izvor: RTS, 04.Nov.2011, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski turisti stigli u Beograd

Prva grupa srpskih turista, koji su izbačeni iz hotela u Hurgadi, zbog spora turističkih agencija, doputovala u Beograd. Očekuje se da nešto posle jedan sat posle ponoći sleti i drugi avion sa preostalim turistima.

Prvi avion JAT-a sa turistima iz Srbije, izbačenim iz hotela u letovalištu Hurgada zbog spora između turističkih agencija, sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Drugi avion sa turistima iz Hurgade, trebalo bi da sleti jedan sat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posle ponoći. 

Dva aviona JAT-a odeltela su danas za Hurgadu kako bi u Srbiju prevezli turiste iz tog letovališta.

Prethodnu noć srpski turisti proveli su u hotelima, neki od njih morali su dodatno da plate noćenje. Onima koji za to nisu imali novac pojedini hoteli neće da vrate pasoše.

Ambasador Srbije u Egiptu Dragan Bisenić rekao je da će se, bez obzira na postojeće probleme, svi turisti večeras vratiti u Beograd.

"Pojedini hoteli prete turistima da će im zadržati pasoše, ali naše diplomate koje su već u Hurgadi imaju sredstva da obezbede svim turistima da se vrate sa odgovarajućim pasošima. Sa druge strane, imamo čvrsta uveravanja od egipatskih vlasti da se to neće dogoditi", rekao je Bisenić.

Grupa od 238 turista, među kojima ima porodica sa malom decom, izbačena je u utorak iz hotelskih soba zbog spora egipatske agencije "Brajt skaj" sa partnerskom agencijom "Junajted travel" iz Beograda, zbog neizmirivanje finansijskih obaveza beogradske turističke agencije prema Egipćanima.

Agencija "Junajted travel" osnovana je 26. januara ove godine i nije članica Nacionalne asocijacije turističkih agencija - Juta, a njeni vlasnici su egipatski državljani. U Juti kažu da su više puta upozoravali na moguće probleme u poslovanju agencije "Junajted travel", koje su dobijali na osnovu saznanja iz naše Ambasade u Egiptu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva grupa turista iz Egipta sletela u Beograd

Izvor: Večernje novosti, 04.Nov.2011

Prvi avion JAT sa srpskim turistima koji su morali da se vrate iz Hurgade sleteo na beogradski aerodrom u 23.14. Drama u Egiptu trajala i u četvrtak

Nastavak na Večernje novosti...

Srpski turisti vratili se iz Hurgade u Beograd

Izvor: Blic, 04.Nov.2011

Oba aviona "Jat ervejza", kojima su prevezeni srpski turisti izbačeni iz hotela u egipatskom letovalištu Hurgada zbog spora turističkih agencija, sletela su na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". ..Prvi avion sleteo je u 23.14sati , a drugi u jedan sat posle ponoći. Do 15 minuta pre sletanja postojala...

Nastavak na Blic...

Stigli srpski turisti iz Hurgade

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2011

Oba aviona sa srpskim turistima iz egipatskog letovališta Hurgade, sletela su na beogradski aerodrom "Nikola Tesla."

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.