Ponovo spor oko čarter letova za Tursku

Izvor: RTS, 13.Jun.2009, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo spor oko čarter letova za Tursku

Turska uskratila dozvolu JAT-u za čarter let za Antaliju, planiran za 16. juni. Nacionalna avio kompanija saopštava da turske vazduhoplovne vlasti ne poštuju dogovor o čarter letovima i dovode u pitanje JAT-ov saobraćaj za letovališta u Bodrumu i Antaliji.

"Jat ervejz" saopštava da turske vazduhoplovne vlasti ne poštuju dogovor o čarter letovima i dovode u pitanje JAT-ov saobraćaj za letovališta u Bodrumu i Antaliji.

Jat obaveštava putnike da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Turska strana najpre dala dozvole za letove 13, 15. i 16. juna, a samo pola sata kasnije obustavila let 16. juna.

U Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo Srbije rekli su RTS-u, da turske vazduhoplovne vlasti nemaju razloga da ne poštuju dogovor postignut 5. juna u Ankari.

Dogovor podrazumeva da JAT leti za Antaliju i Bodrum tokom cele turističke sezone, na nedeljnom nivou, dok turska strana može tri puta nedeljno leteti za Beograd.

U Direktoratu ocenjuju da je došlo do problema u ažuriranju dozvola i naglašavaju da će kontaktirati sa vazduhoplovnim vlastima Turske da JAT-u obezbede dozvolu za čarter let u utorak, 16. juna.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.