Radovanović pobegao na odmor, pokušava da izbegne otkaz iz Jata

Izvor: Press, 29.Nov.2010, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovanović pobegao na odmor, pokušava da izbegne otkaz iz 'Jata'

Vlada Srbije smeniće direktora „Jata" Srđana Radovanovića na sednici u četvrtak, saznaje Press. Radovanović „leti" iz „Jata" iako je trenutno na godišnjem odmoru, a upravo njega smatraju odgovornim što nije učinjeno ništa da se sačuva nacionalni avioprevoznik. Kako Press saznaje, pošto je Radovanović trenutno na godišnjem odmoru, iako će ga Vlada Srbije smeniti na sednici u četvrtak, otkaz će biti zvaničan tek po njegovom povratku.- >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Radovanović je i otišao na odmor kako bi dobio par dana jer ne može biti smenjen dok je na godišnjem. On je saradnicima čak rekao da će biti na odmoru sve dok ne dobije podršku vrha države da ostane na funkciji i onda je otišao na put. Vlada će ga ipak smeniti u četvrtak na sednici, ali faktički će prestati da radi tek kada se vrati u firmu - navodi naš sagovornik iz „Jata".
Radovanoviću se stavlja na teret da je dozvolio da se dugovi „Jata" gomilaju do te mere da se „Ja keteringu" duguje 40 miliona dinara, kompaniji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 800.000 evra, „Jat tehnici" novac za servisiranje, a pilotima dnevnice. Takođe, avionima „Jata" zabranjeno je preletanje preko Jordana, „Lufthanza" je zadržala dva motora koji su bili na popravci. Srpska aviokompanija već danima nema vodu zbog neplaćanja računa, a iz istog razloga prete joj i ukidanjem struje.
Veliku dilemu stvara i to što se ne zna tačno gde sve završava novac koji „Jat" zaradi. Naime, kako Press nezvanično saznaje, „Jat" dnevno proda 2.000 karata sa prosečnom cenom od 200 evra po karti. Lako se dolazi do računice da inkasira oko 400.000 evra dnevno samo od prodaje karata.
Na ova pitanja pokušali smo da dobijemo odgovor od prvog čoveka „Jata", koji nam je poručio:
- Što me zovete na mobilni, lepo sam vam rekao sto puta da kontaktirate pres službu. Prijatno i do viđenja.
Međutim, press služba „Jata" do zaključenja ovog broja nije nam dostavila tražene odgovore.
Da podsetimo, Radovanovića je u julu prošle godine na predlog Vlade Srbije na mesto direktora postavio Upravni odbor srpskog avioprevoznika. Kako Press nezvanično saznaje, najzaslužniji za Radovanovićev dolazak na čelo „Jata" je Dušan Petrović, potpredsednik Demokratske stranke, koji ga je lično preporučio za to mesto.
Radovanović je bio zaposlen u Sekretarijatu za unutrašnje poslove u Beogradu, a radio je i kao advokat u „Grand kafi", „Drogi Kolinskoj" i bio je član UO „Soko Štarka". Poslednju godinu pred dolazak u „Jat" radio je kao član stečajne uprave Robnih kuća „Beograd" i na mestu zastupnika Agencije za privatizaciju.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor Jata otišao na odmor

Izvor: B92, 30.Nov.2010, 01:16

Beograd -- Vlada Srbije smeniće direktora Jata Srđana Radovanovića na sednici u četvrtak, iako je trenutno na godišnjem odmoru. Otkaz će mu biti zvaničan tek po povratku...U Vladi upravo njega smatraju odgovornim što nije učinjeno ništa da se sačuva nacionalni avioprevoznik...Radovanoviću...

Nastavak na B92...

Direktor Jata otišao na odmor

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Nov.2010

BEOGRAD - Direktora Jata Srđana Radovanovića smatraju odgovorim što nije ništa učinjeno da se sačuva nacionalni avioprevoznik "Jat"

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.