NVO animiraju birače

Izvor: B92, 28.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO animiraju birače

Beograd -- Kao i ranije uoči izbora, nevladine organizacije u Srbiji organizuju kampanje čiji je cilj da se birači animiraju da izađu na glasanje.

Poseban akcenat ove godine je stavljen na mlade, ali i na promociju evropskih vrednosti. Planirano je da se kampanja NVO sprovede u oko 150 gradova, čime bi se pokrilo više od 80 odsto opština. Jedan od ciljeva jeste da se dođe do većeg legitimiteta buduće vlasti koji je uslovljen velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izlaznošću građana na izbore, kaže Miljenko Dereta.

"Mi verujemo da mladi svoje interese vide drugačije od nekih koji glasaju po tradiciji, glasaju po navici, glasaju u strahu itd", objašnjava za B92 izvršni direktor nevladine organizacije Građanske inicijative Miljenko Dereta.

"Nadamo se da se mladi ne boje Evrope, nadamo se da se mladi ne boje konkurencije, standarda koje mogu da ispune, nadam se da mladi veruju u svoje znanje i svoje sposobnosti, zato ih i pozivamo da glasaju, jer verujemo da će oni glasati za dobrobit sebe i budućih generacija", kaže on, u mini-intervjuu, koji možete pogledati na snimku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.