Završeno glasanje za gradonačelnika Gračanice

Izvor: Blic, 18.Jan.2015, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno glasanje za gradonačelnika Gračanice

Svih 27 biračkih mesta na području kosovske opštine Gračanica, na kojima su danas birači glasali za jednog od četvorice kandidata za gradonačelnika, zatvorena su na vreme - u 19.00 časova, rečeno je Srni u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

"Izbori su protekli bez incidenata. Nije bilo primedbi izbornih štabova o propustima ili narušavanju reda na biračkim mestima", rekao je član OIK-a Marko Vujović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

On je dodao da se prvi preliminarni rezultati glasanja mogu očekivati nešto poslije 20.00 časova.

Kosovska policija je u kasnim popodnevnim časovima povećala prisustvo na prilazima i u blizini biračkih mesta.

Birači kao i na prošlim lokalnim i parlamentarnim izborima na Kosovu, moglo je da se glasa s važećim ličnim dokumentima koje su izdali MUP AP Kosovo i MUP Srbije, rekao je sinoć agenciji Beta član Centralne izborne komisije Kosova Nenad Rikalo.

Rikalo je na taj način demantovao navode pojedinih prištinskih medija da sutra neće moći da se glasa sa srpskim dokumentima.

"Ukoliko neki od kandidata osvoji više od 50 odsto glasova, dobiće izbore u prvom krugu. Ako se to ne dogodi, organizvaće se drugi krug", rekao je Rikalo.

Za gradonačelnika Gračanice kandidati su predstavnik Građanske inicijative "Srpska" Vladeta Kostić, predstavnik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić, Narodnog pokreta za Kosovo Dragiša Mirić i Ssaip Beriša iz Demokratskog saveza Kosova.

Izborna kampanja trajala je pet dana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gračanica, pobeda Vladete Kostića

Izvor: RTS, 18.Jan.2015

Kandidat Srpske liste Vladeta Kostić osvojio je 64,9 odsto glasova birača, pokazuju preliminarni rezultati CIK-a. . Za gradonačelnika Opštine Gračanica već u prvom krugu prevremenih izbora izabran je kandidat Građanske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.