Zapadni mediji iznenađeni putinejdžerima

Izvor: B92, 26.Mar.2018, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapadni mediji iznenađeni "putinejdžerima"

Moskva -- Zapadni mediji, kako je preneo Sputnjik, začuđeni su što je ruskog predsednika na nedavnim izborima, podržalo preko 80 odsto mladih između 18 i 24 godine.

Taj portal preneo je da su se u pojedinim američkim, britanskim i australijskim listovima pojavili tekstovi u kojima je navedeno da "ni omladina više nije kao što je bila". "Vol strit džornal" prenosi pisanje ruske agencije "Levada centra" da je popularnost Putina zapravo najveća među "internet-generacijom", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << omladinom između 18 godina i 24 godine.

Novoizabranog predsednika podržava čak 86 odsto te populacije, što ruši sve dosadašnje šablone o tome kako bi trebalo da razmišlja i rezonuje ova grupa ruskog društva.

Američki novinari su čak obavili serije intervjua sa mladim Rusima i shvatili da oni cene druge vrednosti u odnosu na generacije svojih roditelja. Takođe, mladi Rusi ne veruju u revolucije i nasilne smene vlasti, već u evolucione promene ka boljem.

"Putinova popularnost je neosporna, posebno među mladim ljudima", konstatuje vodeći australijski list "Australijan", dok britanski "Dejli telegraf" piše da je "ruska 'generacija Putina' privrženija Kremlju nego njihovi roditelji".

Zato su ti mediji tu populaciju nazvali "putinejdžeri".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.