Izvor: JUGpress.com, 02.Dec.2022, 22:04

Zaključena lista učesnika izbora na severu Kosova

PRIŠTINA

Centralna izborna komisija Kosova saopštila je da je istekao rok za podnošenje prijava za učešće na vanrednim izborima za skupštine opština Zvečan i Leposavić, koji će se održati 25. decembra, prenosi Klan Kosova.

U saopštenju se navodi da je CIK primila dve prijave za izbore u Zvečanu i tri za Leposavić. Demokratska partija Kosova ima 16 kandidata u Zvečanu i četiri kandidata u Leposaviću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Pokret Samoopredeljenje ima 10 kandidata u Zvečanu i dva kandidata u Leposaviću, dok Partija Kosovskih Srba ima 20 kandidata u Leposaviću.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je 14. novembra raspisala vanredne izbore za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, u kojima je većinsko srpsko stanovništvo nakon što su gradonačelnici tih opština na severu Kosova podneli ostavke 5. novembra.

3

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.