Vakat je: Borimo se za ujedinjavanje Islamske zajednice

Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vakat je": Borimo se za ujedinjavanje Islamske zajednice

Nosilac liste "Vakat je" na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), Sait Kačapor rekao je da će se ta lista boriti za ujedinjavanje Islamske zajednice (IZ), za identitet i posebnost Bošnjaka u Srbiji.

Na završnoj konvenciji u sredu uveče u Novom Pazaru, pred izbore 4. novembra, naglasio je da će se boriti za bosanski jezik, kvalitetne udžbenike, javnost u izradi i realizaciji projekata, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za dobre međuljudske odnose.

"Mi smo sasvim sigurno jedina lista koja je napravila platformu, jedina intelektualna snaga koja zna da će napraviti dobre projekte. BNV će biti vaše, neće biti moje, i ono treba narodu jer je za Bošnjake to najveći organ u ovoj zemlji", rekao je Kačapor.

Po njegovim rečima, Bošnjaci treba da većinskom srpskom narodu pokažu da poštuju njihovu kulturu i običaje i na taj način im poruče da i oni treba da poštuju bošnjačku kulturu i običaje.

"Borićemo se za dobrosusedske odnose, ali i dati doprinos da se (u pretpristupnim pregovorima Srbije sa EU) otvore poglavlja 23. i 24. (pravosuđe, osnovna prava, pravda, sloboda i bezbednost) jer se bez nas to ne može učiniti", naveo je Kačapor.

Ljajić: U nedelju test inteligencije i zrelosti

Podršku izbornoj listi "Vakat je" dao je i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić koji je simpatizerima okupljenim u Kulturnom centru poručio da će ta lista biti ubedljiv pobednik predstojećih izbora.

"Četvrti novembar za Bošnjake predstavlja test inteligencije i zrelosti i kako vreme odmiče, nemam nikakvu dilemu da ćemo mi taj test položiti", rekao je Ljajić.

Posle optužbi u Skupštini Srbije i medijima da je "vođa narko-kartela", Ljajić je rekao da "niko ne može glasati za koaliciju koju je stvorio Vojislav Šešelj (Zukorlićeva lista Matica bošnjačka)".

On je pozvao Bošnjake da ne propuste šansu, pokažu potrebnu zrelost i političku snagu, "jer posle ovoga ništa više neće biti isto".

"Drugi su, misleći da rade na našu štetu, radili u našu korist, i ja verujem da nećete imati dilemu i da ćete glasati za listu koja je najbolja", naveo je Ljajić.

Završnoj konvenciji liste "Vakat je" prisustvovali su i predstvanici gradskog odbora LDP-a, Stranke za Sandžak (SZS), Sanžačke narodne partije (SNP) i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Skup su obezbeđivale jake policijske snage, jer su gotovo u isto vreme predstavnici Zukorlićeve liste "Matica bošnjačka" održavali završni skup na Gradskom trgu.

Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina u Srbiji su zakazani za nedelju, 4. novembar.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.