VELIKOM VEĆINOM GLASOVA PONOVO IZABRAN: Kadirov treći put zaredom predsednik Čečenije

Izvor: Telegraf.rs, 05.Okt.2016, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKOM VEĆINOM GLASOVA PONOVO IZABRAN: Kadirov treći put zaredom predsednik Čečenije

Ramzan Kadirov je danas zvanično postao predsednik Čečenije, treći put zaredom, nakon što je pobedio na izborima 18. septembra osvojivši ukupno 97,94 odsto glasova.

Svečana ceremonija je održana u državnom teatru u Groznom, gde je Kadirov položio zakletvu.

- Kunem se da ću prilikom predsedovanja Čečenijom poštovati i čuvati prava i slobodu ljudi i građana, pridržavati se Ustava Ruske Federacije, i verno služiti multinacionalnom narodu - rekao je Kadirov >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i na ruskom i na čečenskom jeziku, preneo je Sputnjik.

On je najavio da su glavni zadaci u predstojećem periodu uspostavljanje ekonomskog rasta, razvijanje socijalne sfere i smanjenje nezaposlenosti.

Kadirov, koji danas slavi 40. rođendan, na čelu Čečenije se nalazi već skoro 10 godina.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kadirov postao predsednik Čečenije, treći put zaredom

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2016

Ramzan Kadirov je danas zvanično postao predsednik Čečenije, treći put zaredom, nakon što je pobedio na izborima 18. septembra osvojivši ukupno 97,94 odsto glasova...Svečana ceremonija je održana u državnom teatru u Groznom, gde je Kadirov položio zakletvu...„Kunem se da ću prilikom predsedovanja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.