Uprkos pobedi neizvesno da li će Netanjahu formirati vladu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Mar.2021, 21:39

Uprkos pobedi neizvesno da li će Netanjahu formirati vladu

Partija izraelskog premijera Benjamina Netanjahua vodi na izborima održanim u utorak, ali je neizvesno je da li će uspeti da ponovo formira vladu. On će pokušati da obezbedi većinsku podršku kroz partnerstvo sa ekstremnim nacionalističkim, tvrdokornim verskim i krajnje desničarskim strankama, ali računa čak i na podršku male islamske partije. Nakon skoro 90 odsto prebrojanih listića, njegovom desničarskom bloku nedostaje osam mandata za većinu u parlamentu. Rivalska desničarska stranka...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Prebrojani gotovo svi glasovi i nema više izgleda za pobedu Netanjahua

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2021, 18:50

Nema više izgleda za pobedu premijera Izraela Benjamina Netanjahua na parlamentarnim izborima održanim u utorak, jer nakon gotovo svih prebrojanih glasova njegova partija konzervativna Likud i njeni desničarski saveznici nemaju parlamentarnu većinu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.