UST: Birati sudije iz sudova širom Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UST: Birati sudije iz sudova širom Srbije

Udruženje sudija i tužilaca (UST) smatra da su primetni napori Visokog saveta sudstva (VSS) da poboljša stanje u pravosuđu češćim izborima sudija kako bi pravosudni sistem bio efikasniji i uspešniji, a sve u cilju zadovoljenja potreba građana.

Međutim, kako se napominje u saopštenju, uočeno je da su prilikom izbora sudija za Viši sud u Beogradu, odlukom VS S-a od petka izabrani kandidati samo iz Prvog osnovnog suda u Beogradu.

"Ne ulazeći u kriterijume >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Visokog saveta sudstva za izbor i ne sumnjajući u kvalitet izabranih kandidata, neobično je da su svi izabrani kandidati iz Prvog osnovnog suda u Beogradu", primetilo je udruženje i saopštilo da povodom toga očekuje da će na narednim izborima za više instance biti ukazano poverenje i sudijama iz drugih sudova.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.