U četvrtak u ponoć počinje izborna tišina

Izvor: NaDlanu.com, 16.Maj.2012, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U četvrtak u ponoć počinje izborna tišina

BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) - U Srbiji u četvrtak u ponoć počinje predizborna tišina pred drugi krug predsedničkih izbora, koja će trajati do nedelje u 20 sati kad se zatvaraju biračka mesta.

BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) - U Srbiji u četvrtak u ponoć počinje predizborna tišina pred drugi krug predsedničkih izbora, koja će trajati do nedelje u 20 sati kad se zatvaraju biračka mesta.Do tada je zabranjena izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.Na sam dan glasanja, u nedelju dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.Tokom izborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o izlaznosti gradjana i spotova nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija u kojima se gradjani upućuju u koje vreme i na koji način mogu da glasaju.Dok je na snazi izborna tišina, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.U drugom krugu predsedničkih izbora učestvuju predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić, koji je u prvom krugu osvojio 25,31 odsto glasova, i kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić, koji je dobio podršku 25,05 odsto birača.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.