U Medveđi glasalo 40 odsto ljudi

Izvor: B92, 24.Jun.2012, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Medveđi glasalo 40 odsto ljudi

Leskovac -- Izbori za lokalni parlament u Medveđi su završeni, a prelimirani rezultati očekuju se u toku noći, kaže sekretar Opštinske izborne komisije Ivan Kostić.

Za 35 odborničkih mesta u skupštini Medveđe se nadmetalo se pet stranaka i jedna grupa građana.

Kostić je kazao da je, prema preliminarnim podacima, na izbore izašlo do 40 odsto birača i da, za sada, nema podataka o eventualnim problemima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prilikom glasanja. Na birališta su, kako je rekao, izašli i Albanci.

On je dodao da se konačni rezultati mogu očekivati već sutra, ukoliko ne bude eventualnih primedbi na izborni proces.

Građani su 35 odbornika Skupštine Medveđa birali sa šest izbornih lista, na 28 biračkih mesta.

Prva na glasačkom listiću je Partija za demokratsko delovanje - Fljorim Sahiti, druga je grupa građana "Za gornju Jablanicu" - Slobodan Drašković, treća Dr Nebojša Arsić - Ujedinjeni regioni Srbije, četvrta Nova Srbija - dr Milan Babić, peta Srpska napredna stranka - Tomislav Nikolić i šesta Demokratska stranka - dr Dragan Anđelković.

Kostić je rekao da lokalni izbori u Medveđi nisu održani 6. maja, kada i u drugim opštinama, iz "tehničkih razloga".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Leskovac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Do 14 sati u Medveđi glasalo oko 40 odsto birača

Izvor: Blic, 24.Jun.2012

Na opštinskim izborima u Medveđi, na jugu Srbije, do 14 sati glasalo je oko 40 odsto od 10.102 građana sa pravom glasa, rečeno je agenciji Beta u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK)...Za 35 odborničkih mesta u skupštini Medveđe danas se nadmeće pet stranaka i jedna grupa građana...Sekretar OIK-a...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.