Sud: Budva Mitropoliji duguje 2,6 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2010, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud: Budva Mitropoliji duguje 2,6 miliona evra

PODGORICA -

Opština Budva dobila je sudsku presudu po kojoj će Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, morati da isplati 2,6 miliona evra, pišu podgoričke "Vijesti".

Srpska pravoslavna crkva, odnosno Mitropolija crnogorsko-primorska je, u sporu koji je trajao duže od 20 godina, uspela da izbori od opštine isplatu nadoknade za zemlju koja je u budvanskom polju izuzeta za izgradnju zaobilaznice.

Presuda je postala pravosnažna pa, ukoliko Mitropolija bude tražila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << isplatu odmah, blokiraće račun opštine Budva, navodi list i dodaje da lokalna samouprava i Crkva imaju "izuzetno dobru saradnju", pa se nadaju da će oko načina isplate biti postignut dogovor.

List piše da će ovaj novac dobro doći Mitropoliji za plaćanje komunalija na objekte koje je ucrtala na svojoj zemlji.

Navodi se da će Mitropolija, između ostalog, na zaobilaznici kod crkve Sveta Petka izgraditi dve stambene zgrade, turističko apartmansko naselje iznad manastira Reževići i mnogobrojne zgrade na području od Buljarica do Jaza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.