Stevo Pendarovski novi predsednik Severne Makedonije

Izvor: Vostok.rs, 06.Maj.2019, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevo Pendarovski novi predsednik Severne Makedonije

Kandidat vladajuće koalicije SDSM-DUI Stevo Pendarovski izabran je za prvog predsednika Severne Makedonije, objavila je Državna izborna komisija. Pendarovski je poručio da će biti predsednik svih građana koga se niko neće stideti.
„Zalagaću se za pravičnost i pravnu državu. Idemo svi zajedno napred i svi ćemo biti partneri ka stabilnosti, a ne krizi. Mračno doba je iza nas“, istakao je Pendarovski na konferenciji za novinare u sedištu vladajuće SDSM. Na osnovu skoro svih obrađenih glasova, Pendarovski je osvojio 51,68 odsto glasova, dok je kandidatkinja VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska Davkova osvojila 44,72 odsto glasova. To su podaci DIK na osnovu prebrojanih 99,72 odsto glasova. U drugom krugu predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji izlaznost je bila 46,44 odsto birača čime je pređen neophodni cenzus od 40 odsto.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Stevo Pendarovski novi predsednik Severne Makedonije

Izvor: VOA, 06.Maj.2019

Severna Makedonija dobila je novog predsednika. Kandidat vladajuće koalicije SDSM-DUI Stevo Pendarovski pobednik je izbora, objavila je Državna izborna komisija u toj zemlji. Prema podacima Komisije, a na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, Pendarovski je osvojio 51,66 odsto glasova, dok je kandidatkinja...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.