Stari grad glasao za Đilasa i SNS

Izvor: Mondo, 18.Mar.2018, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari grad glasao za Đilasa i SNS

Na četiri biračka mesta u opštini Stari grad u nedelju su ponavljeni izbori za odbornike Skupštine grada Beograda. Najviše glasova listi Dragan Đilasa, drugi SNS.

Foto: MONDO/Mario Milojević

Na četiri biračka mesta na opštini Stari grad, na kojima su ponovljeni izbori za odbornike za Skupštinu Beograda, najviše glasova, 453, osvojila je lista "Dragan Đilas- Beograd odlučuje", ljudi pobeđuju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << saopštila je CRTA.

Slede liste "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd" sa 410, "Šta radite bre - Marko Bastać" sa 237, "Ivica Dačić - SPS, Dragan Marković Palma - JS" sa 106, "Aleksandar Šapić - gradonačelnik" sa 56 i "Inicijativa Ne davimo Beograd" sa 54 glasa.

Lista "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate" osvojila je 23 glasa, "Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" 22, "Miloš Jovanović - DSS" 19, "Da oslobodimo Beograd DS, SDS, Nova stranka" 11 i Građanska Stranka Grka Srbije dobila je pet glasova.

Na ponovljenim izborima glasalo je 1.433 od ukupno 5.384 upisanih u birački spisak, saopštila je CRTA posmatračka misija.

 Izbori su se ponovili na biračkim mestima 2 - OŠ "Braća Baruh", 21 - Nacionalna služba za zapošljavanje, 37 - MZ "Terazije" i biračkom mestu 40 - OŠ "Mihailo Petrović Alas".

Do 13 časova glasalo je 596 birača, odnosno 11 odsto ukupnog broja upisanih u birački spisak, saopštila je posmatračka misija organizacije CRTA.

Na dva biračka mesta je bilo "paralelne evidencije" birača, nezavisno od službene evidencije u izvodu iz biračkog spiska, što je zabranjeno Članom 27. Pravila o radu biračkih odbora, navodi CRTA.

SNS nije pobedio samo u dve BG opštine

U oba slučaja su predsednici i članovi biračkih odbora reagovali i oduzeli spiskove članovima biračkih odbora koji su vodili "paralelne evidencije".

Na ta četiri biračka mesta pravo glasa ima 5.384 birača.

Gradska izborna komisija je 7. marta jednoglasno usvojila prigovor birača Miloša Martinovića i poništila izbore na biračkim mestima 2, 21, 37 i 40 u gradskoj opštini Stari grad.

Na tim biračkim mestima izbori se ponavaljaju jer je Gradska izborna komisija (GIK) utvrdila da je broj glasačkih listića u glasačkim kutijama 4. marta bio veći od broja birača koji su zaokruženi na izvodu iz biračkog spiska.

Ponavljaju se izbori na četiri mesta

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.