Srpskoj listi 10 mandata, Samoopredeljenje mora u koaliciju

Izvor: OkRadio.rs, 15.Feb.2021, 15:08

Srpskoj listi 10 mandata, Samoopredeljenje mora u koaliciju

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji Srpska lista, koja je osvojila 10 mandata na vanrednim parlamentarnim izborima, ostvarila je apsolutnu pobedu i stabilno prisustvo u novom skupštinskom sazivu. Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija osvojio je najviše glasova, ali će mu za formiranje buduće kosovske vlade biti potrebna neka koalicija. Srpska lista je potvrdila rezultat sa prethodnih izbora. Tokom predizborne kampanje predstavnici Srpske liste su građanima obećali da će braniti nacionalne interese Srba, kroz punu saradnju sa Beogradom i predsednikom Aleksandrom Vučićem.   Poručivali su da je saradnja sa Beogradom potreba kako zbog Srba koji žive na Kosovu i Metohiji i njihovih interesa, tako...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Poslanica Bundestaga upozorava Kurtija: Ako ne želite veliko razočaranje, nastavite dijalog sa Beogradom

Izvor: Blic, 15.Feb.2021

Članica Bundestaga Renata Alt pozvala je Pokret Samoopredljenje Aljbina Kurtija, koji je osvojio najviše glasova na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji, da se oslobodi ideoloških okova i nastavi dijalog sa Beogradom, osim ako ne želi veliko razočaranje nakon velikog optimizma.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.