Šestoro južnjaka na listi “Zavetnika”

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2016, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestoro južnjaka na listi “Zavetnika”

Republička izborna komisija potvrdila je Izbornu listu “Za slobodnu Srbiju - Zavetnici - Milica Đurđević”, a na njoj je četvoro Nišlija, jedan Leskovčanin i jedan Lebanac.

Srpski sabor “Zavetnici” široj javnosti je postao poznat nakon potpisivanja Sporazuma sa NATO paktom kada su nezadovoljne građane izveli na beogradske ulice.

Protestovali su i 27. marta podsećajući na NATO bombardovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Srbije, a njihova osnovna politika je, kako kaže Đurđevićeva čije ime je u imenu liste, suverenizam.

To znači očuvanje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta, poništavanje svih sporazuma koji ugrožavaju domaće tržište i suverenitet Srbije, zaštita tradicionalnih vrednosti i kulturnog nasleđa srpskog naroda - kaže Đurđevićeva.

Ona dodaje da su Zavetnici novo lice Srbije, potpuno drugačije, kako kaže, od kompromitovanog političkog sistema, a izborna lista je spoj mladosti i iskustva.

Na njoj je na 13. mestu Marija Đorđević iz Niša, po zanimanju politikolog i ona je najbolje plasirana južnjakinja od svih 66 kandidata.

Posle nje, na 34. mestu je Srđan Savić, preduzetnik iz Niša, na 37. Jelena Jocić student, takođe iz Niša, zatim Nikola Stojanović, student iz Leskovca na 54. mestu, Marko Sokolović preduzetnik iz Lebana na 56. i Nišlija Marija Stanković, turistički tehničar na 58. mestu.

Listu inače predvodi dramaturg Božidar Zečević, druga na listi je politikolog Milica Đurđević, a treći je Stanislav Gašparovski, naftni inženjer.

Na izbornim listićima "Zavetnici" će biti pod brojem 10.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.