Ružić sa predstavnicima opština Šabac, Paraćin i Čajetina

Izvor: RTS, 02.Okt.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić sa predstavnicima opština Šabac, Paraćin i Čajetina

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić organizovao je sastanak sa gradonačelnikom Grada Šapca Nebojšom Zelenovićem, predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunovićem i zamenikom predsednika opštine Čajetina Arsenom Đurićem, radi iznalaženja rešenja za njihove zahteve.
Zahtevi koji su izneti pred Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborna pravila, rasvetljavanje pitanja "prekomponovanja" lokalnih vlasti i utisak institucionalnih pritisaka na lokalne vlasti, saopštilo je to ministarstvo.

Kako je rečeno, sastanak je na inicijativu premijerke Ane Brnabić organizovao ministar Ružić i poručio da je tom Ministarstvu oduvek bio važan dijalog sa predstavnicima opština i gradova i da za njega nijedan predsednik opštine, odnosno grada, nema u tom smislu "ekskluzivitet".
"Jasno je da ste za mene i Ministarstvo koje vodim svi jednaki, ali opet s obzirom na iznete zahteve, zalagaćemo se za redovne sastanke i druge načine komunikacije kako bismo iste i rešili", rekao je Ružić u razgovoru sa predstavnicma tih lokalnih samouprava u kojima je na vlasti opozicija.
Ministar je istakao da je dijalog sa predstavnicima Šapca, Paraćina i Čajetine pokrenut kako bi bilo postignuto uverenje tih lokalnih samouprava da ne postoji kako navode, tzv. "politički kriminal" prema njima.
U tom cilju biće organizovane radne grupe, a na kraju i okrugli sto, na kojima će biti razmatrane teme od značaja za predstavnike tih lokalnih samouprava, navedeno je u saopštenju u kojem se kaže i da su se sagovornici složili da je važno pozvati u rad tih tela i nevladine organizacije koje se bave tim pitanjima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ružić sa predstavnicima opština Šabac, Paraćin i Čajetina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić organizovao je sastanak sa gradonačelnikom Grada Šapca Nebojšom Zelenovićem, predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunovićem i zamenikom predsednika opštine Čajetina Arsenom Đurićem, radi iznalaženja rešenja za njihove zahteve,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.