Rama uputio čestitke posle izbora na Kosovu

Izvor: B92, 07.Okt.2019, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama uputio čestitke posle izbora na Kosovu

Albanski premijer Edi Rama čestitao je građanima Kosova na uspešnim parlamentarnim izborima.

Liderima partija koje su osvojile najviše glasova čestitao je na dobrom rezultatu.

"Samoopredeljenju Aljbina Kurtija čestitamo na najboljem rezultatu, čestitamo Demokratskom savezu Kosova i Vjosi Osmani na drugom najboljem rezultatu", naveo je Rama na Tviteru.

Rama je čestitao i Demokratskoj partiji Kosova i Kadriju Veseljiju "na uzornom prihvatanju rezultata".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema preliminarnim rezultatima, posle 95,88 odsto prebrojanih glasova na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu Samoopredeljenje Aljbina Kurtija je pobednik sa 25,79 odsto glasova, dok je drugi Demokratski savez Kosova sa 25,05 odsto osvojenih glasova.

Na trećem mestu je Demokratska partija Kosova sa 21,15 odsto glasova.

Premijer Albanije Edi Rama čestitao je danas izbornu pobedu Pokretu Samoopredeljenje i Demokratskom savezu Kosova, odnosno kandidatima za premijera, Aljbinu Kurtiju i Vjosi Osmani, na prevremenim parlamentarnim izborima.

Rama je na društvenim mrežama čestitao i predsedniku Demokratske partije Kosova Kadriju Veseljiju na tome što je prihvatio poraz i poručio da će ta stranka sada biti u opoziciji.

„Čestitamo Kosovu na uspešnim parlamentarnim izborima. Čestitamo Albinu Kurtiju na najboljem rezultatu. Čestitamo DSK i Vjosi Osman na drugom najboljem rezultatu. Čestitamo DPK i Kadri Veseljiju na prihvatanju rezultata. Srećniji novi dani za Kosovo “, napisao je Rama na Tviteru.

Kurtijev pokret Samoopredeljenje je na juče održanim prevremenim parlamentarnim izborima na terirtoriji Kosova, na osnovu do sada pregledanih 95 odsto glasačkih listića, odneo pobedu osvojivši 25,90 odsto glasova.

Drugi je Demokratski savez Kosova Ise Mustafe, a treća je Demokratska partija Kosova Kadrija Veseljija.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.