Rahoj raspušta parlament Katalonije, smenio Pućdemona

Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rahoj raspušta parlament Katalonije, smenio Pućdemona

Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je da raspušta katalonski parlament i saziva prevremene regionalne izbore za 21. decembar, najavljujući mere vlade posle proglašenja nezavisnosti u parlamentu Katalonije.

On je takođe smenio katalonskog vođu Karlesa Pućdemona i njegovu vladu, prenosi agencija Frans pres.

Rahoj je ovo izjavio posle hitnog sastanka vlade sazvanog da donese mere nakon katalonskog proglašenja nezavisnosti.

Rahoj je rekao da je ovakvo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << "bez presedana" nametanje direktne vladavine nad Katalonijom neophodno da bi se "povratila normalnost" u regionu.

Senat španskog parlamenta je odmah posle proglašenja nezavisnosti Katalonije ovlastio vladu da primeni ustavne mere i preuzme kontrolu nad vladom u Kataloniji, aktivirajući Član 155 španskog Ustava.

Iz minuta u minut, o situaciji u Kataloniji, čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Rahoj raspušta katalonski parlament i saziva izbore za 21. decembar

Izvor: Beta, 27.Okt.2017

Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je danas da raspušta katalonski parlament i saziva prevremene regionalne izbore za 21. decembar, najavljujući mere vlade posle proglašenja nezavisnosti u parlamentu Katalonije. On je takodje smenio katalonskog vodju Karlesa Pućdemona i njegovu vladu, prenosi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.