RIK utvrdio novi sastav biračkog odbora u Novom Pazaru

Izvor: Blic, 20.Mar.2014, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK utvrdio novi sastav biračkog odbora u Novom Pazaru

Republička izborna komisija utvrdila je večeras novi sastav biračkog odbora za ponovljene izbore na jednom biračkom mestu u Novom Pazaru, zakazane za 23. mart, i odredila naknadu za članove tog tela.

Članovi biračkog odbora dobiće po 2.500 dinara naknade za sprovođenje ponovljenih izbora na biračkom mestu broj 27 u Novom Pazaru, koje u danu kada su održani vanredni republički izbori, 16. marta, nije bilo otvoreno.

Jednokratnu naknadu od 2.500 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobiće i predsednik Gradske uprave u tom gradu, odlučio je večeras RIK.

Na sednici Komisije održanoj 18. marta odlučeno je da u Novom Pazaru, na biračkom mestu broj 27, 23. marta budu ponovljeni izbori za poslanike Skupštine Srbije.

Za ponovljeno glasanje na mestu 27 biće odštampano 2.371 listić i 18 rezervnih.

Glasački listić biće odštampan na formatu A4, na dve jezičke varijante.

Birači u Novom Pazaru glasaće na svetloljubičastom listiću, dok će kontrolni biti svetloplavi, obrnuto od varijante koja je korišćena za vanrende republičke izbora 16. marta.

RIK je 18. marta usvojio prigovor koji je uputio Ahmedin Škrilja kao ovlašćeno lice podnosioca izborne liste SDA Sandžaka, u kojem je navedeno da to izborno mesto nije bilo otvoreno 16. marta, na dan izbora, jer je nedostajalo 12 glasačkih listića.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Održan veliki predizborni skup SDA Sandžaka u Muru

Izvor: Beta OMS, 21.Mar.2014, 11:23

Juče je SDA Sandžaka pred velikim brojem građana održala predizborni skup u naselju Mur, u Novom Pazaru, povodom ponavljanja izbora na biračkom mjestu broj 27. Okupljenima su se obratili zamenik predsednika SDA Sandžaka Šemsudin Kučević, potpredsednik Enis Imamović, šef Odborničkog kluba...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.