RIK proglasio liste Zavetnici i Muftijin amanet

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2022, 17:57

RIK proglasio liste Zavetnici i Muftijin amanet

Republička izborna komisija (RIK)progalsila je danas liste "Zavetnici" i "Muftijin amanet'' i imenovala njihove članove i zamenike članova u proširenom sastavu RIK.

Komsija je konstatovala da je lista "Milica Ðurđević Stamenkovski Sprska stranka Zavetnici", sa predatih 250 kandidata za nadrodne poslanike, ispunila uslove, pa i onaj koji se tiče rodne ravnopravnosti, kao i manjinska lista Bošnjaka "Muftijin amanet, Stranka pravde i pomirenja Usame Zukorlić". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Proverom je utvrđeno da je od 11.925 izjava podrške koje su "Zavetnici" predali pravno valjano 10.968.

RIK je progalsila i listu "Muftijin amanet" koja je kao manjinska stranka predala spisak 133 kandidata za poslanike.

Od 8.582 predatih izjava podrške, RIK je utvrdila da je pravno valjano 5.056.

Imajući u vidu da su upisani kao stranka bošnjačke nacionalne manjine stekli su se uslovi da lista bude proglašena jer podnosilac dostavio najmanje 5.000 izjava podrške.

Proverom podnete dokumentacije, RIK je i ovaj put utvrdila neke od nepravilnosti zbog kojih sve izjave nisu prihvaćene, a između ostalog odnose se na to da su neke bile duple, nekima je matični broj bio neispravan, neki su već dali podršku nekoj od proglašenih lista, dok neki birači nisu bili upisani u jedinstven birački spisak .

RIK je na sedici imenovala i članove i zamenike proširenog satava na predlog liste "Zavetnici" i "Muftijin amanet'' kao i liste Dr Miloš Jovanović NADA za Srbiju, Srpska kolacija NADA, Nacionalno demokratska alternativa, DSS Za kraljevinu Srbiju Vojislav Mihajlović.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.