RIK proglasio izbornu listu Česi Vojvodine, BG, Šumadije..

Izvor: B92, 19.Okt.2018, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK proglasio izbornu listu Česi Vojvodine, BG, Šumadije..

Beograd -- Republička izborna komisija (RIK) proglasila je izbornu listu za izbor članova Nacionalnog saveta Čeha čiji je nosilac Milan First.

Jednoj romskoj listi dala je 48 sati za uklanjanje neregularnosti.

Romska stranka "Jedinstvo", koju predvodi Ferhat Saiti podnela je listu sa 18 kandidata za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manjine i dostavila spisak sa 705 izjava birača o podršci toj listi.

Naknadnom proverom spiska birača, utvrđeno je da je ukupan broj pravno valjanih izjava birača 466, dok je najmanji broj overenih izjava birača potreban za podršku izbornoj listi za Nacionalni savet Roma 609, rečeno je na sednici RIK.

RIK je na sednici usvojio zaključak da se toj listi da rok od 48 časova da dostave 143 valjanih izjava birača.

Na istoj sednici proglašena je lista sa 15 kandidata za članove Nacionalnog saveta češke manjine pod nazivom "Česi Vojvodine, Beograda i Šumadije - za Čehe cele Srbije".

Večeras u ponoć ističe rok za podnošenje lista za izbore za Savete nacionalnih manjina, koji će biti održani 4. novembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RIK proglasio izbornu listu Česi Vojvodine, Beograda i Šumadije

Izvor: RTS, 20.Okt.2018, 00:03

Republička izborna komisija proglasila je Izbornu listu "Česi Vojvodine, Beograda i Šumadije – za Čehe cele Srbije", za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine. . Izborna lista je usvojena...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.