RIK poništio izbore na četiri biračka mesta

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2014, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK poništio izbore na četiri biračka mesta

Republička izborna komisija poništila je večeras izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina na četiri biračka mesta - tri u Tutinu i jednom u Bujanovcu.

Izbori su odlukom RIK-a poništeni na dva biračka mesta u Tutinu, na mestu Koniče pod rednim brojem 30 i na mestu Ribariće pod brojem 36, na kojima se glasalo za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine.

Izbori na tim mestima poništeni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su jer su članovi biračkog odbora pocepali birački spisak. Zamenik predsednika RIK-a Ivan Šebek ponovio je da će protiv osoba koje to učinile biti podnete krivične prijave, koje će ako ne podnese tužilaštvo podneti RIK.

Izbori su poništeni i na biračkom mestu broj sedam na kome se glasalo za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine, zbog toga što je bilo višak glasačkih listića.

Jedan glasački listić bio je višak u odnosu na zapisnik o broju birača koji su glasali na biračkom mestu broj osam, Končulj, u opštini Bujanovac, gde će takođe izbori biti poništeni.

RIK-u je za izbore za Nacionalne savete podneto ukupno 33 prigovora. Najviše prigovora podnela je lista za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine "Za Bošnjake, Sandžak i muftiju" - 21. Usvojena su četiri prigovora o poništenju izbora, dok je 29 odbijeno uglavnom zbog neosnovanosti i neblagovremenosti.

Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina održani su u nedelju, 26. oktobra. Izbori koji budu ponovljeni biće održani u nedelju 2. novembra, kazao je Šebek.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.