Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2016, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi rezultati izbora u Crnoj Gori: DPS vodi

PODGORICA - Iz Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) saopšteno je večeras da je, na osnovu 30,1 odsto obrađenog uzorka, DPS osvojio 41,2 odsto glasova na parlamentarnim izborima.

Demokratski front (DF), prema do sada obrađenim podacima, ima 21,8 posto, a Velika koalicija Ključ 10,8 odsto glasova.

Slede Demokrate Alekse Bečića sa 9,3 odsto, SDP je osvojio 4,4 odsto glasova. Bošnjacka stranka osvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je 2,9 odsto, koliko je pripalo i Socijaldemokratama Ivana Brajovića.

Na izborima je biračko pravo iskoristilo 73,2 odsto gradana.

Ovi izbori bili su deseti od uvodenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a cetvrti nakon obnove nezavisnosti, a učestvovalo je 17 izbornih lista.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nakon 70,4 odsto obrađenih glasova DPS vodi

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2016

PODGORICA - Iz Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) večeras je saopšteno da je, na osnovu 70,4 odsto obrađenog uzorka, DPS osvojio 40,9 odsto glasova na parlamentarnim izborima U Crnoj Gori...Demokratski front (DF), prema do sada obrađenim podacima, ima 20,3 posto, a Velika koalicija Ključ...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.