Prvi korak ka ujedinjenju opozicije (FOTO i VIDEO)

Izvor: juGmedia, 11.Dec.2015, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi korak ka ujedinjenju opozicije (FOTO i VIDEO)

NIŠ – Predstavnici opozicionih stranaka i sindikata Sloga potpisali su danas Izjavu o namerama koja formalno nije koalicioni sporazum niti zajednička izborna lista ali se nadaju da vodi ka ujedinjenju opozicije

Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, Narodnog pokret Srbije, Reformističke stranka, stranke Zajedno za Srbiju, Liberalno demkratske partije i sindikata Sloga potpisali su danas popodne u Nišu „izjavu o namerama“ kojom su se obavezali da se ubuduće neće >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << međusobno napadati i da će, u skladu sa svojim politikama, delovati na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Predsednici gradskih odbora pomenutih stranaka ocenili su potpisanu izjavu kao prvi korak ka formiranju opozicionog bloka koji će na predstojeće lokalne izbore izaći sa jednom izbornom listom.

Oni su takođe istakli da stanje u Nišu nikada nije bilo gore i da moraju zajedničkim snagama da se potrude da umesto Srpske napredne stranke na vlast dođu ljudi koji su već pokazali da znaju i hoće da rade.

Nezaposlenost, nedostatak investicija i novih radnih mesta, i masovni odlazak mladih Nišlija u inostranstvo, niški opozicioni lideri Miodrag Stanković (DS), Dragoslav Ćirković (SDS), Branislav Jovanović (NPS), Blagoje Bradić (ZZS), Dragan Marinković (Reformistička stranka), Raica Milićević (LDP) i Bratislav Ilić (Sloga), označili su kao najveće probleme u gradu na Nišavi.

Predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke Dragoslav Ćirković istakao je da Niš ima 40.000 nezaposlenih, po prosečnim platama se nalazi na 55. mestu u Srbiji, a 30 odsto njegovih građana strahuje od siromaštva.

„Bahata i volonterska vlast nam daje za pravo da kažemo „dosta je bilo“. Gradićemo neki novi Niš, privredno jak regionalni centar. Napravili smo prvi korak „, istakao je Ćirković.

Predsednik niških demokrata Miodrag Stanković istakao je da će opozicione stranke koje su danas potpisale „izjavu o namerama“ ovaj dokument ponuditi i ostalim opozicionim strankama u gradu, nevladinim organizacijama i udruženjima građana.

„Očekujemo da nam se pridruže svi oni koji su nezadovoljni stanjem u gradu, a koji imaju politička opredljenja slična našim“, rekao je Stanković.



On je istakao da će opozicione stranke narednih dana raditi na sporazumu o saradnji i programu saradnje, a kao poslednji četvrti korak usledio bi i koalicioni sporazum.

Dragan Marinković iz Reformističke stranke izjavio je da su uzeli učešće jer očekuju da se dese suštinske a ne samo personalne promene. Veli da će se zalagati za profesionalizam i javnost u radu.

Poslanik Zajedno za Srbiju Blagoje Bradić istakao je da je aktuelna lokalna vlast za tri godine „uradila 3,5 ulice“

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš: Savez DS, SDS, NPS, ZZS, LDP...

Izvor: B92, 12.Dec.2015, 01:39

Predsednici šest niških odbora opozicionih stranaka i sindikata Sloga potpisali su izjavu o namerama kojom su se obavezali da se neće međusobno napadati...Obavezali su se i da će, u skladu sa svojim politikama, delovati na ostvarivanju zajedničkih ciljeva..Predstavnici Demokratske stranke, Socijaldemokratske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.