Približavanje zavisi i od krize

Izvor: Danas, 25.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Približavanje zavisi i od krize

Komesar za proširenje EU Oli Ren je u razgovoru sa mnom u Briselu ponovio da je podnošenje kandidature nešto što se radi u dogovoru sa svim zemljama članicama. Situacija se u Evropi znatno izmenila posle svetske ekonomske krize, a naše integracije zavise od brzine s kojom će EU da se izbori sa njom i reši svoje institucionalne probleme. Ova godina nije povoljna za proširenje EU, ali za Srbiju je najvažnije da reši pitanje primene SSP-a.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komesar EU Ren kaže da su demokratski izbori ključni za proces pridruživanja Alabanije

Izvor: Southeast European Times, 25.Mar.2009

25/03/2009..TIRANA, Albanija -- Komesar za proširenje EU Oli Ren rekao je da bi Albanija trebalo da posmatra demokratske izbore kao glavni uslov za podnošenje zahteva za kandidata za prijem u EU ove godine, javili su mediji u sredu (25. mart). Albanska vlada je prethodno saopštila da namerava da podnese...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.