Preminuo Nenad Lukić, golman šampionske generacije Obilića

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Feb.2014, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Nenad Lukić, golman šampionske generacije Obilića

Prestalo je da kuca srce Nenada Lukića, golmana šampionske generacije Obilića u sezoni 1997/98, kasnije uspešnog trenera čuvara mreža.
Iznenađujuće je odjeknula vest da je Lukić preminuo, iako se poslednjih meseci borio protiv raka na želucu, a pre dva meseca otputovao je na lečenje u Nemačku.
Nije ipak, uspeo da se izbori sa opakom bolešću kao što je godinama sa protivničkim napadačima.
Nenad >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Lukić je rođen 14. decembra 1968. u Leskovcu. Karijeru je počeo u Dubočici, a od 1989. do 1992. bio je standardni golman prvog tima.
Preselio se u Topličanin iz Prokuplja 1992, bio je jedan od najzaslužnijih za najveći klupski uspeh – plasman u Drugu ligu. Kao nagrada 1994. usledio je poziv Napretka iz Kruševca.
Ambiciozni Obilić odlučio je da 1996. angažuje Lukića kako bi od dobrog golmana počeo da gradi šampionski tim.
Sa Vitezovima se plasirao u Prvu A ligu u sezoni 1996/97, a naredne sezone klub sa Vračara prekinuo je dominaciju večitih i osvojio titulu.
Nenad Lukić bio je nezaobilazna karika u šampionskom timu. U narednoj sezoni 1998/99, kada je Obilić branio tron ušao je u istoriju našeg fudbala kao golman sa najdužom serijom nesavladivosti.
Vitezovi nisu primili gol na 11 prvenstvenih utakmica uzastopno, a Lukić je propustio jedan meč, pa je iza njegovog imena zabeleženo i do sada nenadmašenih 903 minuta u kojima nije vadio loptu iz mreže.
Posle godinu dana u Sutjesci iz Nikšića i Sartidu, rekorder po nesavladivosti u našim šampionatima dve sezone proveo je u Bugarskoj, u slavnom CSKA iz Sofije i Spartaku iz Varne.
Po završetku karijere posvetio se trenerskom pozivu. Vrhunac je bila uloga trenera čuvara mreža u mladoj reprezentaciji (2007-09) čiji je selektor bio Slobodan Krčmarević.
Nenad Lukić je za sobom ostavio suprugu, sina i kćerku.
Sahrana će se obaviti u utorak u 11,30 časova na groblju Lešće.
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Prokuplje

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.