Posle novog zakona duplo manje stranaka?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2019, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle novog zakona duplo manje stranaka?

U Srbiji trenutno postoji 113 registrovanih političkih partija, a očekuje se da će primenom novog zakona, čije usvajanje se očekuje do kraja godine, taj broj biti prepolovljen, pišu današnje "Večernje novosti".

Od 113 registrovanih partija predstavnike u republičkom, gradskim i opštinskim skupštinama ima tek njih tridesetak, a čak 72 stranke zastupaju prava manjina.

Značajno smanjenje broja registrovanih partija očekuje se usvajanjem novog zakona koji predviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a će političke organizacije koje ne učestvuju na izborima tokom osam godina, ne biraju rukovodstvo na vreme ili se predstavnici ne sastaju prema pravilima utvrđenim statutom, biti brisane iz registra, pišu Novosti.

List podseća da su u registru i dalje Ujedinjeni regioni Srbije, "čiji je lider Mlađan Dinkić godinama u političkoj penziji", navodeći da se na telefone najmanje desetak partija niko ne javlja niti ih ima na adresama koje su navedene kao sedište stranke.

Prema važećim propisima, stranka se iz registra briše tek ako u Ministarstvo državne uprave pošalje rešenje o gašenju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle novog zakona očekuje se da će biti manje partija

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2019

U Srbiji trenutno postoji 113 registrovanih političkih partija, a očekuje se da će primenom novog zakona, čije se usvajanje očekuje do kraja godine, taj broj biti prepolovljen...Od 113 registrivanih partija predstavnike u republičkom, gradskim i opštinskim skupštinama ima tek njih tridesetak,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.