Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavljanje lokalnih izbora u Preševu 28. januara

Opštinska izborna komisija u Preševu zakazala je za 28. januar ponavljanje prevremenih lokalnih izbora samo na jednom biračkom mestu, izjavio je predsednik komisije Zećir Miftari.

Miftari je za agenciju Beta rekao da je Upravni sud naložio ponavljanje samo na biračkom mestu broj 5, koje se nalazi u samoj zgradi Skupštine opštine Preševo, dok su odbačeni prigovori za još četiri biračka mesta.

"Imamo ponavljanje glasanja samo na biračkom mestu broj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 5, zato što je na njemu u toku izbornog dana bilo prekinuto glasanje zbog nesuglasica između članova biračkog odbora. Za još četiri biračka mesta koja su bila sporna Upravni sud je odbacio sve prigovore i naložio da se priznaju rezultati i na njima neće biti ponavljanja izbora", kazao je Miftari.

Prema podacima Opštinske izborne komisije na biračkom mestu broj 5 pravo glasa ima 1.440 birača.

U birački spisak u Preševu upisano je 38.860 birača, a na lokalnim izborima 24. decembra izlaznost je bila 49 odsto.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.