Počela kampanja za gradonačelnika Severne Mitrovice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2020, 02:58

Počela kampanja za gradonačelnika Severne Mitrovice

Kampanja za gradonačelnika Severne Mitrovice na vanrednim izborima zakazanim za 29. novembar počela je danas žrebanjem za redosled na glasačkom listiću

Kandidat Srpske liste je Milan Radojević, koji je i aktuelni je zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova, a u trci za prvog čoveka Severne Mitrovice učestvuju još tri liste - Dušan Milojević kao nezavisni kandidat, Fljorent Ademi iz Demokratske partije Kosova - PDK i Erden Atić iz Samoopredeljenja, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za Tanjug član Centralne izborne komisije Nenad Rikalo.

Prema rezultatima žrebanja koje je obavila CIK, broj 121 je pripao kandidatu Samoopredeljenja, 122 nezavisnom kandidatu Dušanu Milojeviću 123 Radojeviću, a 124 Ademiju.

Kampanja za izbore zakazane za 29. novembar, koji će biti održana i u Podujevu završava se 27. novembra, dodao je Rikalo i naglasio da se merama koje je usvojilo Ministarstvo zdravlja zabranjuje okupljanje građana tokom kampanje, rekao je Rikalo.

Kosovski predsednik Hašim Tači, koji je sada optuženik u Hagu, 20. oktobra je raspisao vanredne izbore za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.

Severna Mitrovica ostala je bez predsednika nakon što je Goran Rakić iz Srpske liste postao zamenik premijera i ministar administracije lokalne samouprave u vladi Abdulaha Hotija.

Vršilac dužnosti predsednika opštine od sredine juna je Aleksandar Spirić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pravilnik za glasanje COVID-19 pacijenata na izborima u BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Nov.2020

"Ja sam pozitivan na korona virus, kao i svi ukućani, supruga i troje djece. Simptome imamo već deset dana. Želim da glasam i po preporuci Centralne izborne komisije treba da se javim opštinskoj Izbornoj komisiji", kaže Svijetlan, sagovornik koji ne želi da mu navedemo puno ime i prezime. I pored...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.