Pobeda proruskog kandidata - Moldavija dobila novog lidera

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda proruskog kandidata - Moldavija dobila novog lidera

Proruski kandidat Igor Dodon dobio je više od 52 odsto glasova na izborima za predsednika Moldavije, pokazali su u ponedeljak prebrojani rezultati sa 99,9 odsto biračkih mesta.

Dodonov rival Maja Sandu, koja se zalagala za borbu protiv korupcije, osvojila je manje od 48 odsto glasova, javlja AP.

Uz obećanje da će biti predsednik svih građana Moldavije, Dodon je iskoristio nezadovljstvo birača zbog nestanka milijardu dolara iz moldavskih banaka pre parlamentarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izbora 2014. godine.

Dodon želi da obnovi veze sa Rusijom, koja je uvela embargo na uvoz moldavskog vina i voća, pošto je Moldavija potpisala sa Evropskom unijom sporazum o pridruživanju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.