Odžaci: Velika izlaznost birača, bez incidenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2010, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odžaci: Velika izlaznost birača, bez incidenata

ODŽACI - Demokratska stranka (DS) osvojila je ubedljivu pobedu na vanrednim lokalnim izborima u Odžacima, osvojivši 34,6 odsto glasova odnosno 10 mandata.

Prema podacima DS-a, na drugom mestu je Srpska napredna stranka (SNS) za koju je glasalo 22 odsto birača što im je donelo sedam mesta u ovoj vojvođanskoj opštini.

Sledi SPS sa 11 odsto glasova i tri mandata, zatim Srpska radikalna stranka sa 9,9 odsto i tri manadata, potom Demokratska stranka Srbije koja je dobila 9,2 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odsto glasova i dva mandata, dok je G 17 Plus osvojio šest odsto glasova i jedan mandat a Romska partija 3,4 odsto i takođe jedan manadat.

Potpredsednik DS-a i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je večeras u Odžacima da je ta partija, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, odnela istorijsku pobedu.

"Ovo je istorijska pobeda, jer DS u Odžacima nikada nije postigla željeni uspeh, a 2000. godine DOS je ovde bio potučen do nogu", dodao je Pajtić i najavio stabilnu opštinsku vladu od predstavnika stranaka koje čine vlast i na republičkom i pokrajinskom nivou.

Prema njegovim rečima pobeda demokraske opcije u toj opštini u zapadnom delu Bačke može da dovede do dva osnovna zaključka.

"Prvo, DS sada uživa većinu u svim vojvođanskim opštinama, a drugo dementovana je tvrdnja pojedinih političara da se Srpska napredna stranka (SNS) nalazi u stalnoj ekspanziji. U Srbiji je u proteklih godinu i po dana bilo devet vanrednih lokalnih izbora, u kojima je sedam puta pobedila DS, a SNS samo u dve opštine", zaključio je Pajtić.

Izlazanost na današnjim vanrednim izborima je bila 71,5 odsto od ukupno upisanih 27.996 birača.


Pogledaj vesti o: Izbori,   Izlaznost na izborima

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.