OEBS: Nije se vodilo računa o biračima u Albaniji

Izvor: Beta, 01.Jul.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Nije se vodilo računa o biračima u Albaniji

Na lokalnim izborima u Albaniji u nedelju se nije mnogo vodilo računa o interesima birača u klimi političke krize, naveli su posmatrači OEBS-a u današnjim preliminarnim nalazima.U izveštaju Službe OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) navedeno je da je albanska vlada odlučila da se izbori održe i pored bojkota opozicije i da zbog toga birači nisu imali mogućnost izbora izmedju više političkih opcija. U 31 od 61 opštine postojao je samo jedan kandidat za predsednike opština."Iako je veći broj političkih partija, koalicija i grupa gradjana predložio svoje kandidate, odsustvo velikih opozicionih partija s izbora značajno je ograničilo biračima izbor kandidata. Početno odbijanje istih tih partija da imenuju članove izbornih komisija, a kasnije i politizovana interpretacija izbornog zakona, učinilo je rukovodjenje izborima neizbalansiranim i smanjilo poverenje u izbore", rekla je Odri Glover, šefica posmatračke misije OEBS-a u Albaniji.Posmatrači tvrde da je politički sukob doveo do pravne nesigurnosti i da je izborna komisija donela mnoge odluke s političkim ciljem da se izbori održe. Glavni fokus kampanje je bio na bojkotu opozicije i datumu izbora, a postoje i kredibilni navodi da su obe strane vršile pritisak na birače, navodi OEBS."Imamo dokaze da su sve političke strane vršile pritisak na birače. To je, ...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

OEBS: Nije se vodilo računa o biračima u Albaniji

Izvor: Danas, 01.Jul.2019

Na lokalnim izborima u Albaniji u nedelju se nije mnogo vodilo računa o interesima birača u klimi političke krize, naveli su posmatrači OEBS-a u današnjim preliminarnim nalazima. Članak OEBS: Nije se vodilo računa o biračima u Albaniji se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.