Nikolić: Srbija može da ima i bolju vladu

Izvor: Press, 02.Jan.2014, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija može da ima i bolju vladu

"Mislim da bi novi izbori opredelili mnogo veću snagu jedne političke stranke, koja bi dala predsednika Vlade. Ovo je bila, šahovski receno, iznudica", rekao je Nikolić za TV Prva.
On navodi da trenutni sastav Vlade Srbije može da funkcioniše i funkcioniše, ali da je prirodno da najveća politička stranka odredi predsednika vlade posle izbora.
"Mislim da je to jedan od ozbiljnih argumenata. Ako postoje nesuglasice >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << onda ne možete da napravite harmoniju između male i velike političke stranke, ako i moć i vlast nisu srazmerne glasovima koje su osvojile na izborima", rekao je predsednik Srbije.
Prema njegovim rečima, novi izbori išli bi u prilog i građanima Srbije, jer kako ističe, na vlasti treba da bude onaj koga građani Srbije najviše žele.
"Kako da im ne ide na ruku to što im neko poverava da izaberu onoga koga najviše žele", naveo je NIkolić.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kao premijer prekinuću dijalog s BG

Izvor: B92, 03.Jan.2014, 18:15

Priština -- Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj kaže da očekuje da će posle izbora on biti premijer Kosova i da se zalaže za prekid razgovora sa Beogradom..."Predviđam da ću na parlamentarnim izborima uspeti da budem predsednik Vlade", rekao je Haradinaj u intervjuu za dnevnik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.