Netanjahu odbacio pozive demonstranata na održavanje vanrednih izbora

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 00:34

Netanjahu odbacio pozive demonstranata na održavanje vanrednih izbora

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu danas je odbacio pozive demonstranata okupljenih u Tel Avivu da se u toj zemlji održe vanredni izbori.

"Poslednja stvar koja nam je sada potrebna su izbori jer će nas odmah podeliti. Potrebno nam je jedinstvo", poručio je Netanjahu.

Demonstracije su održane i u Jerusalimu, gde se nekoliko stotina ljudi okupilo ispred rezidencije izraelskog predsednika, zahtevajući postizanje sporazuma o oslobađanju talaca koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drži Hamas i održavanje vanrednih izbora. Nekoliko hiljada okupljenih u Tel Avivu podržalo je taj poziv, a sledeći redovni izbori zakazani su za 2026. godinu, prenosi Rojters. Grupe su se okupile nakon što je Netanjahu prethodno odbio da pošalje izraelsku delegaciju u Kairo na dalje pregovore o taocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.