Naknade za rad u biračkim odborima na tekuće račune

Izvor: Studio B, 12.Apr.2016, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naknade za rad u biračkim odborima na tekuće račune

Republička izborna komisija (RIK) odlučila je danas da se naknade za rad u biračkim odborima na sprovođenju predstojećih izbora isplaćuju na tekuće račune građana angažovanih za taj rad, umesto "na ruke", kako je do sada bila praksa.

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević rekao je da se do sada građanima koji su radili na sprovođenju izbora u biračkim odborima naknada isplaćivala u gotovini, ali da je odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da se ona sada uplaćuje na tekuće račune.

Kako je rekao, većina građana ima otvorene tekuće račune, pa ne vidi da to može biti problem za takvu isplatu naknada.

Naknade se isplaćuju presednicima biračkih odbora, zamenicima predsednika, članovima I zamenicima članova biračkih odbora u stalnom I proširenom sastavu, koji su u biračke odbore imenovani rešenjima RIK-a.

U rešenju RIK-a se kaže da poslaničke grupe u Skupštini I podnosioci izbornih lista nemaju parvo da od opštinskih, odnosno gradskih uprava zahtevcaju da se njima uplate sredstva namenjena za isplatu naknada članovimabiračkih odbora imenovanih na njihov predlog.

Oni su dužni da članove biračkih odbora imenovane na njihov predlog obaveste da opštinskim, odnosno gradskim upravama treba da dostave podatke o svojim tekućim računima.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.