Demokrate iz Kruševca najavljuju radikalizaciju protesta

Izvor: Blic, 29.Dec.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate iz Kruševca najavljuju radikalizaciju protesta

Predstavnici nezadovoljnih članova Demokratske stranke (DS) iz Kruševca zatražili su danas od centrale stranke da prethodni predsednik stranke u tom gradu Miodrag Đidić bude smenjen sa svih stranačkih funkcija, da se raspusti gradski odbor i budu raspisani unutarstranački izbori.

Predstavnici vise stotina nezadovoljnih članova DS-a u Kruševcu, koji su prošle nedelje protestvovali ispred centrale DS-a u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas je najavilo da će, ukoliko njihovi zahtevi ne budu prihvaćeni, nakon praznika radikalizovati proteste.

Takođe su zatražili da se, kako su naveli, prekinu "montirani disciplinski postupci" protiv članova stranke koji su učestvovali na nedavnim izborima za organe mesnih zajednica.

Članovi pregovaračkog tima, kako su sebe predstavili na konferenciji za novinare, Miodraga Đidića optužuju za "deset godina samovlašća u gradskom odboru", te za "pogrešan izbor kadrova koji danas vrše vlast u Kruševcu" i tvrde da "nezadovoljno krilo" DS-a u Kruševcu ima podršku 1.500 članova, odnosno 15 mesnih odbora stranke. Oni su najavili da će, ukoliko njihovi zahtevi ne budu prihvaćeni, nezadovoljne demokrate posle praznika na pet minuta blokirati prilaze

Kruševcu, a potom u još većem broju otići pred sedište stranke i "tu ostati do rešenja zahteva".

"Ovo nije napad na demokratsku stranku, niti na predsednika (Borisa) Tadića, niti na Vladu Srbije. Iza nas ne stoji nijedna druga politička partija, već želja da se ogradimo od postupaka odgovornih ljudi u gradskom odboru DS-a" rekao je Zoran Rakić, šef pregovaračkog tima.

Neposredan povod za proteste dela članova DS-a bilo je pokretanje disciplinskog postupka protiv Branislava Katančevića, protivkandidata izabranom Verku Mariću na prošlogodišnjim izborima za predsednika Gradskog odbora.

Portpatrol DS-a u Kruševcu Branimir Šoškić u ranijoj izjavi Beti rekao je da je protiv Katančevića disciplinski postupak pokrenut zbog njegovih aktivnosti tokom izbora za organe mesnih zajednica, ali da će, zbog "incidenta koji je učinjen odlaskom u Beograd" sada reagovati i najviši organi stranke.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.