Na 35 mesta, danas se ponavalja glasanje

Izvor: BKTV News, 13.Maj.2012, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na 35 mesta, danas se ponavalja glasanje

Pojedini glasači u Srbiji danas su ponovo na biralištima. Glasanje se ponavlja na 17 biračkih mesta u Nišu, 2 u Vojvodini i 16 u Beogradu.
Na 17 biračkih mesta u Nišu ponavlja se glasanje za odbornike Skupštine grada.
Glasanje se ponavlja, kako je ranije saopšteno, zbog uočenih nepravilnosti na tim biračkim mestima. Na tih 17 mesta upisano je 31.075 birača ili 13,45 glasača od ukupnog broja upisanih u birački spisak za gradski parlament.
U Nišu  su biračka mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << otvorena na vreme i nema gužve.
'Izlaznost je nešto manja i bice objavljena posle 10h. Na ovim mestima izbori su poništeni ili zbog nepotpunih zapisnika ili zato što je bilo više glasova nego birača koji su glasali.'
Ona navodi i da bi ponovljeni glasovi mogli značajno da utiču na broj osvojenih mandata.
A uprkos velikom broju uloženih prigovora nakon izbora 6. maja, Pokrajinska izborna komisija poništila je rezultate galsanja na samo 2 mesta u Vojvodini. Vojvođani će ponovo na glasanje na jednom biračkom mestu u Pančevu i jednom u Titelu.
Glasanje u Pančevu ponavlja se jer je predat prazan zapisnik, a u Titelu jer je prekršen izborni proces.
Na oba mesta ponavljaju se izbori za Skupštinu Vojvodine.
I na 16 biračkih mesta u Beogradu građani će ponovo glasati za odbornike svojih opština. Kada je u pitanju ponavljanje izbora za gradsku skupštinu Beograda oni će biti održani istovremeno sa drugim krugom predsedničkih izbora.
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.